Soros György az ördög álarcban

2019.04.13.
Jeszenszky Géza, a 1990-1994 közötti Antall-kormány külügyminisztere idén igen aktívan védi Soros Györgyöt. Kezdődött a HVG nevű balliberális fake news gyár honlapján megjelent interjúval "Jeszenszky Géza: Soros György azért mégsem az ördög" címmel. Majd március 18-án megjelent Soros Tivadar Álarcban című könyvéről írt bemutató cikke. Ebben is végig pozitívan ír mind Soros/Schwartz/Szabó "Lexi" Tivadarról, mind annak fiáról, Soros/Schwartz Györgyről. Én a korábbi kiadást olvastam el, s jegyzeteltem ki pár rövid szakaszt, amelyet most közzé kívánok tenni, mert enyhén szólva is árnyalja azt a pozitív és hamis képet, amelyet Jeszenszky próbál terjeszteni a Schwartz családról.

Szellemi hullagyalázás a Klubrádióban

2018.02.18.
Már megszoktuk, hogy ha Magyarországon nem ballib kormány van, akkor kitör a diktatúra, ami ráadásul fasiszta és náci. Viszont az ilyen szedet-vetett, minden mondatában amúgy hazug jegyzetbe, még beleerőltetnek egy nem is annyira burkolt nácizást, akkor azért elgondolkodom, hogy vajon a holokauszt egyes mozzanatainak történelmi hitelességét megkérdőjelezni, akár csak kérdéseket föltenni azzal kapcsolatban nagyobb bűn-e, mint a holokauszt áldozatait lépten-nyomon felhasználni pénzszerzésre, vagy mint jelen esetben is, politikai tőkére.

"Nemleszkvóta!" - Na persze

2017.12.22.
Kb. úgy nem akar az EU kvótát, mint hogy a bevándorlás nem létezik, erre itt egy kis adalék:
Címkék: menekült, migráns, Soros

Soros György Mein Kampfja - egy karakter-öngyilkosság bemutatása

2017.06.22.
(Jelen cikkem Soros György: A nyílt társadalom avagy a globális kapitalizmus megreformálása című könyvét hivatott bemutatni. Az idézetek utáni zárójelben lévő számok a Scolar Kiadó, Budapesten 2001. évben megjelent kiadás oldalszámai)

Aki azt várja, hogy Soros könyveinél valamit is számít a cím, és itt majd részletesen, logikusan fölépítve kifejti, hogy mi a nyílt társadalom, az csalódni fog. Ez is egy ellentmondásokkal teli, szedett-vedett, csapongó elmélkedés csupán. Próbál tudományos lenni, próbál filozofálni, de önmagának és olvasóinak egyaránt bevallja, hogy erre valójában képtelen: "Az 1960-as években három éven át foglalkoztam ezzel a problémával, de mivel egy nap rádöbbentem, hogy magam sem értem, mit írtam az előző napon, feladtam." (34) Itt a reflexivitás problémájára gondol, ami világnézetének alapja, s alább ki is fejtem mit ért ez alatt. Ezt a könyvet 2000-ben írta, 70 évesen, s fő művének tartja. Abban mindenképp igaza van, hogy ebben gondolkodásának, világképének ördögi volta minden logikai bukfenc és zavarosság ellenére világosan megjelenik. Ezért is kárhoztatom, hogy ebben a politikai helyzetben, ami most e cikk írásakor van Magyarországon és Európában, amikor a kormány felvállalja az összeütközést Sorossal, akkor a jobboldali média nem idéz ebből a könyvből, ami Soros Mein Kampfjának tekinthető. Őrajta már nem kell karaktergyilkosságot elkövetni, hiszen ezt már önmaga megtette ezzel a könyvvel. Soros önkeze által lett erkölcsi hulla.
Ternesz Loránd - haereticus.hu@gmail.com

Ezeket a cikkeket olvastad már?