Hazátlan árokásók kaptak idén Wallenberg-díjat

Raoul Wallenbergről elnevezett díjat az ugyancsak nevét viselő egyesület az Emberi Erőforrások Minisztériumával közösen alapította 2010-ben. A díjakat a Mazsihisz budapesti székházában adták át 2020 január 16-án. "Az elismerést olyan személyeknek és szervezeteknek ítéli oda, akik vagy amelyek tevékenységükkel humanista példát mutatnak, és segítik a diszkriminációt elszenvedő embertársainkat." - állítja az eseményről beszámoló cikk a Mazsihisz honlapján.
Sajnos a kormány megint bármiféle tiszteletre méltatlan embereket támogat és ajándékoz meg méltatlanul erkölcsi és pénzbeli elismeréssel. Az idei díjazottak közül legfőképpen Majsai "tetemcafat" Tamás kifogásolható. A díj odaítélésének indoka személyét illetően a következő: Majsai Tamás református lelkész, történész, aki a zsidó–keresztény kapcsolatok és más zsidó tárgyú kérdések kutatása miatt kapott kitüntetést. Ez az állítólagosan református, állítólagosan lelkész 2001-ben vált hirhedté magyar- és kereszténygyalázó cikksorozata miatt. A Magyar Narancsban jelent meg két részes cikke "Dávid és Jonatán (Egyházak, keresztények, Biblia és homoszexualitás)" címmel. Nehéz megítélni mi volt e firkámányának a célja a megbotránkoztatáson és a gyűlölködésen kívül. Látszólag a homoszexualitás elfogadtatása és a Biblia szövegét kiforgatva bizonyítani, hogy a valójában beteges aberráció összeegyeztethető a keresztény értékrenddel. Azonban a szinte minden mondatból sütő tömény magyargyűlölet és egyházgyűlölet teljesen megöli ezt a célt. Már ha tényleg ez volt a cél és nem eleve a zsigeri gyűlöletet kiadni magából. A történelmi egyházakat "időutazó" egyházaknak csúfolja - micsoda szellemesség. Folyamatosan baja van a sámánizmussal, az akkori Fidesz-kormánnyal. De a legocsmányabb mondat a következő: "El lehet temetni példának okáért a náci Horthyt, kísérgetni lehet István király tetemcafatját és soha nem használt tökfödőjét, kongatni lehet a vészharangot különféle nemzetszaporulati ügyekben vagy mondjuk eutanázia- (veszélyben az utolsó kenet!) és hálószobakérdésekben." Minden meggyalázott tárgya e mondatnak külön cikket érdemelne, de nem ér annyit. Csak egy magát reformátusnak tartó "lelkész"-től igen csak fura, sőt bűn hogy az eutanáziát elfogadhatónak tartja. A népességfogyás miatti aggódás mindig is kedvenc céltáblája volt a liberálisok gyűlöletének. Ma már persze erre hivatkozva akarják ránk tukmálni az illegális bevándorlókat, merhát kevés a magyar és európai. Nincs aki dolgozzon a multiknak. Most bezzeg ők kongatják a vészharangot "népszaporulati ügyekben". Hogy vinne el az ördög magával mindőtöket. Második részben tér csak ki a homoszexualitást konkrétan és állítólag taglaló bibliai idézetekre. Ezeket tudománytalanul előfeltételezéséhez igazodva - miszerint a homoszexualitás elfogadandó - kiforgatja eredeti jelentésükből.
Jól fogalmaznak a a díjat odaítélők - akik között a liberálisok kedvence Beér Miklós is ott díszeleg - hogy nem a zsidó-keresztény párbeszéd elősegítéséért kapta ez az embernek is hitvány "tetemcafat", hanem a zsidó-keresztény kapcsolatok kutatásáért, amelynek során felismerte, hogy jelen van a teológiai alapokon nyugvó zsidóellenesség és a "filoszemita tendencia" is. "Dr. Majsai Tamás kimagasló képviselője azon egyházi személyeknek, akik kitartóan keresik a választ arra, hogy a magyar társadalomnak milyen a szerepe a hazai zsidóság tragikus sorsában." - írja a díj honlapján az odaítélés magyarázataként. Magyarul azt nézte, mi az ami elválasztja és mélyíti az árkot a zsidók és keresztények között. Még most is református lelkészként hivatkoznak rá, noha úgy tudom, hogy kirúgták már - ha tényleg így van - nagyon helyesen a református felekezetből. Régóta már az ugyancsak idén díjazott szektavezér télapóval mételyezi a hazai közéletet.
E télapó Iványi Gábor lelkész úr, aki megalapította a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget. Ezt képzeli ő egyháznak. Korábban birtokolta az egyházi státuszt, hiszen a rendszerváltás után azt minden gyülevész csoport megkapta. Szerencsére visszavedlett azzá, ami: egy magát protestánsnak valló szektává. Valójában azonban egy liberális szekta. Ahogyan korábban a Hitgyülekezete is az volt - sajnos mai napig egyházi státusszal - úgy most Iványi politizál a liberális "értékek" mellett, amit természetesen átitat a magyarság és egyházgyűlölete. Az ősi magyar jelképet a turult például egy dülledt szemű mesebeli tojószárnyasnak nevezte, de neki a kereszt se kereszt, ha azt például jobbikosok állítják. Akkor a kereszt szerinte gyalázható. Sőt neki engedélye van - most már Beér Miklósnak is - hogy politizálhat lépten-nyomon. Folyamatosan gyalázhatja, támadhatja a kormányt. Nyíltan kampányolhat liberális pártok mellett, miközben a valódi keresztény papok és lelkészek gyűlölettől izzó támadáscunamit kapnak a nyakukba a liberális fake news gyáraktól, ha a legkisebb eligazítást is adnak híveiknek illegális migráció és a Fidesz-KDNP kormány keresztény egyházakat is segítő, vagy a keresztény értékekkel összeegyeztethető intézkedéseikkel kapcsolatban. A szekta Wesley János Lelkészképző Főiskolájának rektora, miközben Majsai "tetemcafat" Tamás pedig annak dékánja.
Az elhibázott kulturpolitika és kultúra támogatás után egy olyan díjat is támogat a kormány, amelyet ugyanúgy az őt és az egész magyar nemzetet és magát a kereszténységet gyalázó senkiháziaknak ítélnek meg. Nem tudom és gyomrom sincs hozzá, meg nem is érdekel, hogy korábban tényleg mindig arra érdemesek kapták-e a Raoul Wallemberg díjat, de hogy idén többen nem érdemelték meg, az a díjazottak e cikkhez csatolt förmedvényei igazolják. Ami csupán azért szomorú, mert pont a Mazsihisz tetszeleg abban a szerepben, hogy megmondja a többségi társadalomnak, hogy kinek szabad díjakat adni - lásd Döbrentei Kornél - kiknek szabad szobrot állítani, vagy egyáltalán ápolni az emlékét - lásd Wass Albert. A valóban gyűlölködő és kirekesztő söpredéket pedig kitüntetik. Idén méltatlanná vált a Wallenberg-díj az állami támogatásra. Ideje lenne felülvizsgálni, hogy támogatja-e a díjazottak által lenézett, gyűlölt és mélyen megsértett választóit képviselő kormány ezt a gittegyletet.

Források:
http://www.wallenbergegyesulet.hu/
https://vastagbor.blog.hu/2009/12/08/a_lelkesz_es_a_kitalicskazott_faalkotmany

https://magyarnarancs.hu/publicisztika/majsai_tamas_david_es_jonatan_egyhazak_keresztenyek_biblia_es_homoszexualitas_-_i-54197
https://magyarnarancs.hu/publicisztika/majsai_tamas_david_es_jonatan_egyhazak_keresztenyek_biblia_es_homoszexualitas_-_ii-54989
https://mazsihisz.hu/hirek-a-zsido-vilagbol/kozelet/wallenberg-dijatadas-ne-legyel-tettes-ne-valj-aldozatta-es-soha-ne-legyel-kozombos

antiszemitizmus,zsidóság
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ternesz Loránd - haereticus.hu@gmail.com

Ezeket a cikkeket olvastad már?