Volt egyszer egy magyargyűlölő rádió, úgy hívták Klubrádió

Az Ötös című műsor szerdánkénti - Padödö vezette - adásának szignáljaként elhangzik egy kis általánosító, magyargyűlölő "mese":

"Volt egyszer egy rádió, ez egy reggel a világ összes nyelvén bemondta, hogy Szégyelljetek magatokat. Meghallotta ezt a világ összes embere, és mind elszégyellték magukat. Csak a magyarok nem, ők gyorsan kikapcsolták a rádiót."
Értelmezzük először a nyilvánvaló írói szándék felől. Egy rádió kiadja nyilvánvalóan igaz, helyes és megalapozott parancsot: "Szégyelljétek magatokat!" A világ összes embere erre nagyon helyesen és persze indokoltan elszégyelli magát. Amit a média mond, az úgy van. Azt mindenféle aggály vagy kérdés nélkül el kell fogadni. Csak bezzeg a bűnös magyarok nem. Mert biztos bűnösök, amiért szégyellniük kellene magukat, ehelyett inkább kikapcsolják az erkölcsi magasságokból rájuk dörgő rádiót.
Mi ezzel a baj? Csak az, hogy minden szava sántít. Tudom, hogy liberálisoknak a média szent. Amit a liberális média kimond, az úgy van. Nem kell semmit sem bizonyítani, alátámasztani, de még indokolni sem. Jelen esetben van egy meg nem határozott médium - történetesen egy rádióadó - amely mindenféle indoklás nélkül kiadja a parancsot, hogy a világ minden embere szégyellje magát. Mi lehet a bűnük? Mi lehet az, ami miatt az egész emberiségnek bűnhődnie, de minimum szégyellnie kellene magát. Már ez a gondolat önmagában sántít, sőt egyenesen beteg elme szüleménye lehet csak. Nincs olyan bűn, amiért kollektíven mindenki együtt követett volna el. Se környezetszennyezés, se háború, de még népirtásért sem lehet kollektíven mindenkit a szégyenpadra citálni. Nagyon ágálnak a liberálisok a kollektív bűnösség gondolata ellen. Persze kivéve egyes népeket, úgy mint a magyarok vagy a németek. Jelen esetben ez a kis "mese" sem háborítja föl őket, sőt egyenesen imádják és hetente le is játszák magyarul, ezeknek az aljas és erkölcstelen magyaroknak.
Az a kérdés is fölvetül bennem, hogy vajon a rádió munkatársai is elszégyellték magukat? Vagy ők nem is emberek? Valamiféle übermenschek lehetnek?
A világ összes embere elfogadja és jogosnak tartja a parancsot. Mint írtam, nincs olyan bűn, ami miatt minden egyes ember bűnössé tehető. Az nem egy erkölcsös tett, hogy parancsra mindenki önvizsgálat és kérdés nélkül bűnösnek kiáltja ki magát és hamut szór a fejére. Ez egy ostoba cselekedet. Valószínűleg ebben benne van a média felsőbbrendűségébe vetett hit is. Mindent birka módra el kell fogadni, amit a nagyszerű média ránk zúdít, ami kérdés se fér hozzá, csak és kizárólag liberális lehet, mint a Klubrádió. Vajon a liberálisok is szégyelljék magukat? Vajon a liberálisok is a szégyenkező emberiség része? Ez tényleg mese, mert liberálist még én nem láttam, aki bármiért is szégyellte volna magát. Különösen azért nem, amiért másokat alaptalanul vádol, megbélyegez, kollektív bűnhődésre ítél.
A kis szösszenet szerzője egyértelműen rúgni akar egyet a magyarokba az utolsó mondattal. Az én értelmezésemben azonban, pont hogy dicséretes a magyarok cselekedete. Az ilyen hazug és általánosítóan, alaptalanul ítélkező médiumot csak kikapcsolni lehet.
Hallottam párszor felháborodott hallgatókat betelefonálni a Klubrádió "Beszéljük meg!" című műsorába, ahol kifogásolták, hogy egyáltalán ez a rövid szöveg elhangozhat. Persze a "drágalátosjóságosbolgárúr" kiállt a "mese" mellett. A padödősök is el-el olvadnak egyszer egyszer egy jól sikerült előadásmód után - ti. mindig másképp és más előadásában hangzik el. No de lássuk csak, milyen sivalkodás lenne - vagy lesz - ha az alábbi változat hangozna el:
Volt egyszer egy rádió, ez egy reggel a világ összes nyelvén bemondta, hogy Szégyelljetek magatokat. Meghallotta ezt a világ összes embere, és mind elszégyellték magukat. Csak a zsidók nem, ők gyorsan betiltották a rádiót.
No de kinek köszönhetjük ezt a sziporkázó és "tanulságos" műremeket - mert tanulságos, ahogy átsüt ez a végtelenségig összesűrített tömör gyűlölet egy nép iránt. A szerző Mosonyi Alíz, aki mindez Magyarmesék című kötetében jelentette meg. Ráadásul számos hasonlóan undorító és mocskos szöveggel. Ezekre még ki fogok térni egy külön cikkben. Most csak ízelítőnek az egyik legaljasabbat idézném:
"Volt egyszer egy cukrászbácsi, aki a magyar hazáját nagyon szerette, és ha valami szép magyar ünnep volt, olyankor nem akart egyszerű habos süteményeket meg csokoládétortákat sütni, hanem valami hazaszerető tortát. Ki is gondolta, meg is sütötte, három színű krém volt benne, piros, fehér, zöld, málna, vanília, cián, finom volt nagyon."

A szövegek forrása: https://profunduslibrum.blogspot.hu/2012/07/mosonyi-aliz-magyarmesek.html

Klubrádió,liberalizmus,magyargyűlölet
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ternesz Loránd - haereticus.hu@gmail.com

Ezeket a cikkeket olvastad már?