Egy GMO-ról szóló cikk margójára

A génmanipuláció, legyen szó GMO-ról, vagy klónozásról, olyan mértékű beavatkozás a természet rendjébe, összetett és érzékeny egyensúlyába, hogy mindenféle mellette vagy ellene felhozott érv és bizonyíték érdektelenné válik. Legyen bármennyi közvetlen pozitív hozadéka, nincs az a tudós, aki látná, hogy az egész rendszerben hosszabb távon egy-egy beavatkozás nem borítja föl olyan mértékben az egyensúlyt, amely számtalan egyed és faj kipusztulását hozza magával.

Elképzelhetetlen számomra, hogy van olyan erkölcsösen és felelősen gondolkodó ember, aki egy ilyen döntést meghoz. Ez az egész génmanipuláció sem szól másról, mint néhány tudós egójáról és pár milliárdos kielégíthetetlen pénzéhségéről. Őket az sem rettenti vissza, ha milliók és milliók pusztulnak bele (lásd pl. cianidos technológia aranybányászathoz). Nem hogy nem érdekli őket, tetteik következményei, hanem föl sem fogják, amire a legjobb bizonyíték az az érv, hogy génmanipulációt már évezredek óta végez az emberiség a fajok nemesítésével! Elképesztő az az intellektuális sötétség, ami e mögött az érv mögött van. Mi köze van a fajnemesítésnek ahhoz, amikor például kivesznek egy gént a medúzából és beültetik azt egy nyúlba? Ez nem fejlődés! Ez kb. az óvodások legózásához hasonlít.
Mindenki, aki tevékenyen részt vesz ebben, olyan emberiség és természet elleni bűntettet hajt végre, amit tiltani és üldözni kell, nem pedig támogatni!!! Az lesz az első lépés az igazi fejlődés útján, ha lesz olyan bölcs az emberiség, hogy nem tesz meg mindent, amihez megvan a tudása és eszköze, ha azzal akár egy élőlénynek is árt. Messze előrébb tart egy hindu vagy buddhista szerzetes, vagy az az indián, aki összhangban él a természettel, mint bármelyik Nobel-díjas tudós.

Mi a GMO? (Nosalty.hu)

Címkék: GMO
GMO
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?